Након синоћ одржаног састанка, ОО Демократске фронте Босанска Крупа у проширеном саставу са свим изабраним званичницима (предсједавајући Опћинског вијећа и вијећници, као и посланик у Парламенту Федерације БиХ ) те страначким дужносницима (члановима кантоналног и главног одбора), обавјештава јавност да је једногласно донесена одлука о напуштању и изласку из Демократске фронте БИХ, саопћено је из овог одбора.

”Ова одлука је услиједила након погрешне политике, на коју смо упорно указивали првенствено мислећи на аутократско дјеловање врха странке, непоштивања Статута као и подцјењивачки однос према нижим органима странке те чланству из којег како предсједник странке тако и Главни одбор ДФ-а БИХ црпи легитимитет. У тако нарушеној субординацији сматрамо наше даљње дјеловање кроз Демократску фронту бесмисленим и неучинковитим, наводи се у саопћењу и додаје да одговорни према свом чланству, сматрају да даљње политичко дјеловање за идеје и циљеве око којих смо се окупили и борили не смије бити доведено у питање.

Такође, посланик федералног парламента из Босанске Крупе Зеид Мујић од данас ће дјеловати самостално као и предсједавајући Опћинског вијећа Босанска Крупа, заједно са осталим вијећницима.

Са своје стране, предсједништво Демократске фронте БиХ објавило како да је донијело Одлуку о распуштању Кантоналног одбора ДФ УСК. Такођер, донесена је Одлука о именовању предсједавајућег и чланова Кантоналног повјереништва на челу са предсједавајућим Денисом Хускићем из Бихаћа.

”На овакав начин Предсједништво странке на челу са господином Жељком Комшићем одлучно је у намјери да се исфилтрира све сто је токсично, да странка ојача са искреним и безувјетним члановима, чланство уједини, да се одлуке доносе централизовано, а све у циљу да Демократска фронта као странка која баштини идеју о јединственој и грађанској Босни и Херцеговини буде одлучујући чимбеник у доношењу одлука и управљању државом. Евидентно је да су Демократској фронти подршку пружили нови људи који су пратећи и добро познавајући утопијску политичку сцену на УСК били само нијеми проматрачи, а који ће за разлику од уобичајеног покренути нови тренд неопортунистичког дјеловања”, наводи се у саопћењу.