Федерално министарство трговине у посљедња 24 сата запримило је 116 обавијести о промјени цијена и маржи (ОПЦ образаца) које су му доставиле бензинске пумпе, а све оне се односе на повећање малопродајне цијене деривата за 0,05 КМ по литру.

Како је речено у овом министарству, просјечна цијена на дан 16. марта ове године за премиум безоловни бензин БМБ 95- БАС ЕН 228 износи 2,08 КМ по литру, а за дизел БАС ЕН 590 (10ппм) 2,06 КМ по литру.

Тренутни распон малопродајних цијена нафтних деривата у Федерацији БиХ креће се за премиум безоловни бензин 95, БАС ЕН 228 – БМБ 95 од 1,76 до 2,16 КМ по литру а за дизел БАС ЕН 590 (10 ппм) од 1,66 до 2,16 КМ по литру.

Подсјећају да се све информације о цијенама нафтних деривата могу пратити кориштењем мобилне апликације Федералног министарства трговине ФМТ ФБИХ оил инфо, у којој су цијене поредане од најнижих до највиших.

Препорука грађанима Федерације БиХ је да максимално користе наведену апликацију, јер им она омогућава уштеду, односно рационализацију њихове куповине и на тај начин потиче се конкуренција у малопродаји нафтних деривата.

Својим избором рационалније куповине грађани увјетују додатно повећање социјалне одговорности трговаца у садашњим још увијек тешким економским околностима, како у свијету, тако и у Федерацији БиХ, поручили су из Федералног министарства трговине.