Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) донијело је низ рестриктивних мјера како би било спријечено ширење коронавируса.

“Забрањују се политички скупови на отвореним јавним мјестима, а забрањује се присуство гледалаца на спортским догађајима. Због повећаног броја заражених забрањују се вјерски скупови на отвореним јавним мјестима, осим на површинама које припадају вјерским објектима. Сахране се могу организовати само у ужем кругу породице”, навели су из Националног координационог тијела.

Како је саопштено, на упит Кабинета предсједника Црне Горе Миле Ђукановића, препоручено је да ове године не буде организован традиционални пријем поводом 13. јула, Дана државности. Препоручено је одлагање свечаности планираних за 8. јул Равном Лазу и 13. јул у Бијелом Пољу. Због великог броја заражених у Рожајама донијете су посебне рестриктивне мјере у том граду.

“Становници Рожаја, због епидемиолошке ситуације у том граду, не могу напуштати објекте становања од 18 до пет сати. Рад угоститељских објеката у Рожајама је дозвољен до 17 сати”, наведено је из Националног координационог тијела Црне Горе.