Опозициони савез Демократски фронт /ДФ/ позвао је на бојкот Радио-телевизије Црне Горе /РТЦГ/, која је обуставила директне преносе сједница црногорске Скупштине до завршетка избора и оцијенио да је тиме јавни сервис показао да је “партијско крило владајуће Демократске партије социјалиста /ДПС/”.

“Апелујемо на све слободномислеће људе да до рушења ТВ Бастиље не дају изјаве и не учествују у емисијама партијског пропагандног крила ДПС-а, које се лажно представља као јавни сервис”, саопштено је из Дф-а.

Они предлажу бојкот како би сервис остао сам, да им, како су рекли, информативни програм и формално постане партијски билтен, “а да се у студију са плаћеним аналитичарима и апологетама играју демократије”.

“Одлуком Савјета Јавног сервиса да, мимо законских обавеза, укине директне радио и ТВ преносе засједања Скупштине Црне Горе, постало је јасно да је ТВ Бастиља престала чак и да прикрива своју срамну улогу и, уз Национално координационо тијело и полицију, ставила се у бестидну функцију одбране породичне фирме Мила Ђукановића”, оцијенили су из Дф-а.

РТЦГ обуставила је директне пријеносе сједница Скупштине Црне Горе до завршетка избора.

Предсједник парламента Иван Брајовић рекао је да га је о томе јучер обавијестио директор Јавног сервиса Божидар Шундић и да је образложење РТЦГ да се обезбиједи равноправни третман свим политичким субјектима који ће учествовати у изборној кампањи.