Министар економије Црне Горе Драгица Секулић изјавила је да су данас уплаћене зараде свима који су аплицирали за програм субвенција током празника и који су испунили критеријуме.

“Средства су исплаћена за 1.612 предузећа и 6.651 запосленог. Исплаћено је укупно 1,9 милиона евра у бруто износу. Уколико буде потребе, продужићемо рок за пријаве за субвенције”, рекла је Секулићева на конференцији за новинаре Националног координационог тијела за борбу против заразних болести.

Она је напоменула да постоје пријаве да се мјере Националног координационог тијела у неким случајевима не поштују.

“Послодавци имају право да не пусте у објекат оне који немају маске. Комунална полиција и инспекција су на терену и упозоравају грађане, а наредних дана ће почети и кажњавање”, нагласила је Секулићева.

Црногорски министар спорта Никола Јановић рекао је да је Национално координационо тијело донијело упутства према којима ће спортска друштва кренути са тренингом.

“У три фазе постепено ћемо кренути са мјерама, што се тиче спорта”, рекао је Јановић.

Према његовим ријечима, од сриједе, 6. маја, биће омогућено да се отворе спортски објекти, да би у свим спортовима могло да се почне са индивидуалним тренинзима.

Како је рекао, друга фаза, која би почела од 18. маја, омогућила би да се крене са тренинзима у колективним спортовима, а трећа фаза од 1. јуна и наставак такмичења, без присуства публике.

У Црној Гори су вирусом корона заражене 323 особе.