Влада Црне Горе успоставила је ново Вијеће за националну безбједност, чији је предсједник премијер Здравко Кривокапић.

Чланови Вијећа су потпредсједник Владе Дритан Абазовић, министар правде Владимир Лепосавић, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, министарка одбране Оливера Ињац, министар финансија Милојко Спајић, министар спољних послова и европских интеграција Ђорђе Радуловић.

У Вијећу су и директор Агенције за националну безбједност,односно, у овом случају вршилац дужности Дејан Вукшић и предсједник Одбора за безбједност Скупштине Црне Горе Милан Кнежевић.

Члан Вијећа је и замјеник предсједника Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе, с обзиром да он још није изабран у парламенту то мјесто је засад упражњено.

Састав Вијећа за националну безбједност прописан је Законом о основама обавјештајног сектора, а његова улога је “усмјеравање и координација рада органа који чине обавјештајно безбједносни сектор”.

Министар за капиталне инвестиције Младен Бојанић рекао је да Влада не може да донесе ниједну закониту одлуку којом ће помоћи авио-превознику “Монтенегро ерлајнс”, што значи “приземљење авиона у најскоријем року”.

Министар економског развоја Јаков Милатовић рекао је да ће Влада због неблаговоременог поступања у случају “Монтенегро Ерлајнза” размотрити захтјев за разрјешење Савјета Агенције за заштиту конкуренције, што је тражио један број чланова Владе.

Министар финансија и социјалног старања Црне Горе Милојко Спајић рекао је да је већ формирана радна група за формирање нове авио-компаније.