У Црној Гори су вечерас почеле да се примјењују нове рестриктивне мјере због погоршане епидемиолошке ситуације у земљи.

На територији цијеле државе забрањено је кретање од 19 часова до пет сати наредног дана, док угоститељски објекти и продавнице могу радити до 18 часова. Одлуком Националног координационог тијела за заразне болести и Министарства здравља, нове епидемиолшке мјере примјењиваће се до 8. децембра.

Након 19 часова улице у Подгорици биле су пусте, а полицијска возила патролирала су градом. Уочи почетка забране кретања, полицајци су на више мјеста у граду контролисали возаче и указивали им на поштовање епидемиолошких мјера.

У Црној Гори су због погошане епидемиолошке ситуације забрањена јавна окупљања док се на отвореном не смију бити заједно више од четири особе. Забрањено је организовање славља и окупљање у домовима особама које нису чланови домаћинства.

Вјерски обреди се морају одржавати само у присуству свештеника, док вјенчањима и сахранама могу присуствовати само чланови породице.

Одлуком Националног координационог тијела за заразне болести, међуградски саобраћај забрањен је током викенда.

Укупан број тренутно активних случајева коронавируса у Црној Гори износи 11.120, од чега је половина регистрована у Подгорици. Од почетка јуна 450 особа преминуло је од посљедица изазваних коронавирусом. ​​​​​​​