У Црној Гори пооштрене су здравствене мјере због повећаног броја заражених од коронавируса, те је уведена је забрана кретања након 19 сати.

Национално координационо тијело за заразне болести одлучило је да скрати вријеме рада угоститељских и услужних субјеката, који ће радити до 18 сати.

“Због изузетно сложене епидемиолошке ситуације мјере забране напуштања објекта становања важиће од 19 часова до пет сати наредног дана. Мјере ће се примјењивати од сриједе, 25. новембра до 8. децембра”, наводи се.

У саопштењу се истиче и да је Национално координационо тијело сагледавало епидемиолошку и економску ситуацију прије него је донијело нове мјере као и да је све урађено са циљем да оне у најмањем могућем обиму погоде грађане, привреду и предузетнике, а да дају очекивани резултат. Они су позвали грађане да у потпуности поштују све мјере јер је то једини начин сузбијања ширења коронавируса.

“Наш здравствени систем је, захваљујући добром планирању и стручности и пожртвовању здравствених радника, и даље способан да се одупре пандемији упркос забрињавајућем степену инфекције”, наводи се.