У Црној Гори се од данас, у складу са новим мјерама Министарства здравља, укида временско ограничење рада угоститељских објеката, ресторана, кафана, кафетерија, хотелских ресторана и сличних објеката.

Новим мјерама предвиђено је да угоститељски објекти, умјесто до поноћи, могу да организују радно вријеме у складу са дефинисаним радним временом и уз сагласност надлежне локалне самоуправе.

Из Министарства здравља у Подгорици саопштили су да на снази остају мјере забране извођења музичког програма уз учешће пјевача и музичара, осим на тераси/башти од 20.00 до 23.00 часа и уз строго поштовање аката који прописују ограничења за буку.

Новим мјерама укида се временско ограничење рада привредних друштва и предузетника који се баве трговином непрехрамбених производа и пружања услуга /тржни центри, продавнице обуће и одјеће, козметички, фризерски салони и слично/, који су до сада могли да раде до 23.00 часа.

Новим мјерама предвиђено је и укидање временског ограничења рада приређивача игара на срећу, који умјесто од 7.00 до 23.00 часа, могу да организују рад у складу са дефинисаним радним временом као и прије пандемије изазване вирусом корона.

Укида се и временско ограничење рада установа образовања и културе, дозвољава се одржавање тренинга спортиста /спортиста аматера и спортиста рекреативаца/ и спортских такмичења и турнира спортиста у мањим затвореним спортским објектима /балон сале и друго/, уз поштовање посебних мјера.

Новим мјерама предвиђено је и укидање временског ограничења рада фитнес центара и теретана, које могу да раде радним временом као и прије пандемије.

Продужен је рад дјечијих играоница, које умјесто од 7.00 до 20.00 могу да раде до 22.00 часа.

Новим мјерама повећава се са 50 на 100 дозвољени број посјетилаца јавним приредбама, политичким и приватним скуповима, прославама, свадбама, журкама као и другим манифестацијама на отвореним јавним мјестима и тераси/башти угоститељског објекта, као и на сахранама.

Повећава се и дозвољени број ученика који су на ђачким екскурзијама и излетима са 50 на 100, уз контролу примјене прописаних мјера.

Новим мјерама дозвољава се одржавање музичких манифестација на отвореном уз посједовање негативног резултата ПЦР теста, који није старији од 72 сати или брзог антигенског теста на вирус корона, који није старији од 48 сати.

Новим мјерама проширена је листа земаља чији држављани у Црну Гору улазе под истим условима који су важили прије епидемије. Црна Гора, без тестова или доказа о вакцинацији, своје границе отвара и за Норвешку и Казахстан.