Директорат за ванредне ситуације Црне Горе позвао је грађане да сутра активности прилагоде најављеној метеоролошкој ситуацији, будући да се очекују нестабилне временске прилике са кишом, повременим пљусковима са грмљавином и са јаким, на ударе олујним, јужним вјетром.

Надлежни субјекти у систему заштите и спасавања подићи ће ниво оперативне спремности због најављене метеоролошке ситуације, саопштено је из Директората.

Из Директората су упозорили остале субјекте да предузму неопходне мјере и радње како би се избјегла потенцијална штета.

“На основу информације Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, очекује се јака циклонска активност и нестабилне временске прилике са кишом, повремени пљускови са грмљавином и са јаким, локално на ударе олујним јужним вјетром”, наведено је у саопштењу.

У саопштењу је наведено да се у централним и јужним предјелима очекује обилна количина кише.

“Интензивне падавине и обилна количина кише очекују се нарочито у поподневним и вечерњим часовима, а потенцијално су могуће краткотрајне олујно-грмљавинске временске непогоде”, наведено је у саопштењу.

Због обилне количине кише и великог прилива воде, јаког олујног јужног вјетра, потенцијално су могуће и одређене посљедице у централним, јужним и приморским предјелима.