Инвестиционо-развојни фонд формирао је, у складу са усвојеним мјерама Владе Црне Горе, нову кредитну линију како би се помогло медијима да ублаже посљедице изазване епидемијом коронавируса, а максималан износ кредита је до 600.000 евра.

Из Инвестиционо-развојног фонда су саопштили да су кредитна средства намијењена за одржавање ликвидности електронских и штампаних медија који су регистровани у Црној Гори и послују у складу са законима о црногорским медијима.

“Та кредитна линија ће бити употријебљена искључиво за потребе рјешавања проблема неликвидности као директне посљедице изазване укупном ситуацијом у којој се налази наша држава и цијели свијет”, истакли су из ИРФ.

Максималан износ кредита је до 600.000 евра, уз каматну стопу од два одсто, а рок враћања до осам година, од чега је грејс период до двије године.

“Средства кредита се могу користити као обртна средства – за трошкове материјала, репроматеријала и производних услуга, исплату нето зарада запосленима за период трајања мјера заштите до три мјесеца, те трошкове закупа за период трајања мјера заштите до три мјесеца”,додали су у саопштењу.