Црногорски премијер Душко Марковић је рекао да ће од донација Националном координационом тијелу за заразне болести бити издвојен 1,2 милиона евра за опремање болница у Беранама, Никшићу и Бару.

На састанку са директорима здравствених установа које су и центри за пријем обољелих од коронавируса, Марковић је појаснио да је новац намијењен за набавку опреме и дијагностичких уређаја.

“Наш здравствени систем показао је изузетну способност током корона кризе. Болнице и здравствене установе у сваком граду и на свакој тачки Црне Горе положиле су испит. Ипак, три регионалне болнице које смо успоставили као КОВИД регионалне центре – поднијеле су велики дио терета. То нам је показало да у ове установе треба додатно улагати”, истакао је Марковић.

Он је појаснио да ће свака болница добити по 400.000 евра и истакао да грађани заслужују поуздану и квалитетну здравствену услугу. Марковић је додао да ће Влада наставити да јача здравствени систем у земљи. Он се још једном захвалио појединачно сваком од преко 5.000 наших грађана, бизнисмена и других донатора који су уплатитили донације Националном координационом тијелу за заразне болести.