Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Миодраг Радуловић изјавио је да је његов тим у Сарајево дошао с највишим амбицијама, али да је примарни циљ пријатељског меча са Босном и Херцеговином да види право стање и могућности црногорског тима.

,,Храбри соколи“ сутра од 18 сати на стадиону Грбавица у Сарајеву играју пријатељски меч са селекцијом Босне и Херцеговине, а три дана касније у Подгорици ће у још једном пријатељском мечу дочекати тим Израела.

Селектор Радуловић је казао да му је план за пријатељске мечеве с БиХ и Израелом био сасвим другачији, али да је морао направити промјену концепције игре због чињенице да из репрезентације одсуствује 13 играча.

Изразивши увјерење да ће његов тим одиграти добар меч, Радуловић је изразио жал што на Грбавици неће бити навијача.

Истичући како је у претходном квалификационом циклусу Црну Гору водио без потребних припрема, Радуловић је казао да је ово прилика за јачање заједништва и атмосфере у екипи, као и за тестирање неких тактичких варијанти.

“Детаље из ових утакмица ћемо искористити за септембар и квалификације, тај можда ударни мјесец који ће бити одлучујући за пласман на Свјетско првенство. Међутим, оволики број изостанака је пореметио наш план, али ево имамо Вешовића који се на наше задовољство враћа и имамо ту четири дебитанта. Ова утакмица ће нам послужити да видимо праве могућности и да на основу ових игара проширимо ростер и да направимо добру конкуренцију у тиму за септембар“, казао је Радуловић.

Искусни фудбалер и повратник у репрезентацију Црне Горе Марко Вешовић истакао је да се пријатељске утакмице као такве воде само на папиру, а да је то прилика за доказивање и прилика за сваког играча да се покаже у што бољем свјетлу и да селектор види са чиме располаже пред септембарске квалификације за Свјетско првенство 2022. године

“Јесте ово незгодан термин на крају сезоне, сигурно су сви играчи уморни од својих обавеза у клубовима, али опет понављам част је и привилегија играти за репрезентацију, за своју земљу и ми то показујемо на сваком окупљању. Краси нас једно велико заједништво и одлична атмосфера и надам се да ћемо да се представимо у одличном свјетлу у сутрашњем дуелу“, казао је Вешовић.

Фудбалери Црне Горе ће на терену Грбавице одрадити и посљедње припреме за сутрашњи меч.