Надалеко позната творницу кекса и вафла Ласта Чапљина очекује нови почетак, те ће ‘Цвијет Херцеговине’ ускоро поновно мирисати на кексе и вафле.

Након бројних штрајкова протеклих година, затварања и стечаја, творницу је купио власник Виолете Петар Ћорлука и у њу ће ове године уложити пуних 20 милијуна марака.

Да све иде својим тијеком лако се примијети погледом на творницу која се већ може похвалити новим, потпуно обновљеним кровом, а завршен је и већи дио нове фасаде, нагласили су из Града Чапљине.

О тијеку радова и тренутној ситуације данас се упознао и градоначелник Чапљине Смиљан Видић на састанку с Петром Ћорлуком.

Ћорлука је истакнуо како се тренутно изводе завршни фасадни радови те да се у наредном раздобљу настављају радови на подовима и инсталацијама. Планирано је да грађевински радови буду готови до краја године након чега слиједи инсталација технологије и пробна производња.

Да би Ласта поновно постала конкурентна на тржишту, како је наглашено, изнимно је битна најсувременија технологија и најквалитетније сировине те се у томе правцу, уз врхунске стручњаке, жели и започети производња.

Ћорлука је истакнуо како му је главни циљ вратити првобитни бренд Ласте који ће бити препознатљив широј регији те производни погон оформити у три смјене.

Додао је како је посебно задовољан сурадњом с Градском управом Чапљине на челу с градоначелником Видићем јер, како је казао, до сада није било никаквих проблема и све је ишло према плану, што је увелике олакшало инвестицију у чапљинску Ласту, објављено је на службеној интернетској страници Града Чапљине.