Челик је у 18. колу БХТ Премијер лиге поражен на Билином пољу од бањалучког Борца резултатом 1:2 (1:0).

Гости су доминирали у првом полувремену, али је Челик на одмор отишао с водством од 1:0, које су гости пред крај другог полувремена анулирали и преокренули резултат те низ без пораза продужили на осам утакмица, од којих су шест побиједили, а два су пута играли неријешено.

Борац је први и запријетио, већ у 4. минути преко Ивана Црнова, али је његов шут са око 15-ак метара завршио поред гола. Црнов је у 11. минути, послије асистенције Алмедина Зиљкића, избио сам на око седам метара испред домаћег голмана Бојана Павловића, који је обранио његов шут.

Домаћи тренер Славиша Божичић већ у 30. минути замијенио је повријеђеног везњака Марка Перишића, умјесто којег је ушао Селим Жуна. Борац је запријетио поновно у 36. минути, али Стојан Врањеш на око 10 метара од гола није најбоље захватио убачену лопту па је и његов шут завршио поред лијеве стативе.

Вањски дио мреже погодио је у 40. минути с 25 метара Ђорђе Ћосић, а домаћи штопер Ведран Врховац успио је у 43. минути на врху петерца избити главом лопту испред Владана Даниловића те је скренути у корнер.

Челик је практично своју прву прилику окрунио голом за водство од 1:0. Стријелац је, након убачаја Фенана Салчиновића и на асистенцију Аидина Махмутовића, био Анел Дедић у 44. минути.

Челик је у другом полувремену успоставио равнотежу, а већ у 46. минути могли су повисити водство и на 2:0. Владимир Граховац је у гостујућем 16-ерцу, на око 10 метара скоса с десне стране узео лопту Ћосићу, те шутирао с пет метара, али је голман Борца Младен Лучић обранио његов ударац скренувши лопту у корнер.

Лучић је и у 66. минути у корнер скренуо шут Салчиновића, након којег је Стипе Брекало постигао гол који је поништен. Главни судац Владимир Бјелица, наиме, сматрао је да је након изведеног корнера лопта у зраку била прешла гол црту.

Гости су поравнали у 84. минути на 1:1, а стријелац је био резервни Демир Јакуповић, да би коначан резултат ове утакмице 1:2, након корнера у 3. минути судачке надокнаде, поставио други играч с клупе у гостујућој момчади – Срђан Вујаклија.

У иначе коректном сусрету, на истеку прве минуте у зрачном двобоју сударили су се главама капетан домаћих Салчиновић и гостујући играч Немања Јаничић, након чега је Салчиновић ‘зарадио’ посјекотивну на глави па је у наставку играо с повезом.