Предсједници и чланови бирачких одбора који су учествовали у изборним малверзацијама на локалним изборима 15. новембра у Граду Добоју и општини Сребреница, због чега су они одлуком Централне изборне комисије БиХ и поништени, неће моћи учествовати на тим позицијама на поновним изборима за градоначелника и Скупштину Града Добоја те начелника и Скупштину општине Сребреница који ће бити одржани 21. фебруара.

Градска изборна комисија Добој, односно Општинска изборна комисија Сребреница задужене су да за предсједника и чланове бирачких одбора именују особе које су биле на листама за замјенике предсједника и чланова бирачких одбора, а нису учествовали у спорном изборном процесу у те двије локалне заједнице.

Уколико овај поступак не буде могућ, попуна бирачких одбора биће извршена на основу жријеба учешћа политичких партија које ће имати право предложити нове кандидате за мјеста предсједника и чланова бирачких одбора.

Не изврши ли се ни на овај начин попуна бирачких одбора учиниће то Градска изборна комисија Добој, односно Општинска изборна комисија Сребреница из својих евиденција.

Поновни избори за градоначелника и Скупштину Града Добоја, те начелника и Скупштину општине Сребреница биће одржани 21. фебруара 2021. године у периоду од 7 до 19 сати на основу истих извода из Централног бирачког списка који су кориштени на поништеним изборима, као и истих кандидатских листи за градоначелника односно начелника и кандидатских листи за скупштину града односно за скупштину општине.

Бирачи који су бирачко право остварили путем мобилног тима и посебног мобилног тима на дан 15. новембра 2020. године на локалним изборима у БиХ 2020. на поновним изборима немају право гласа. Централна изборна комисија БиХ ће имена ових бирача посебно означити на изводу из Централног бирачког списка.