Предсједавајући и чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик, Жељко Комшић и Шефик Џаферовић бораве данас у званичној посјети Турској, на позив турског предсједника Рецепа Таyyипа Ердогана.

Чланови турске делегације, у којој су били гувернер и градоначелник Анкаре, командант почасне јединице и генерални директор за протокол у Министарству иностраних послова амбасадор Ахмет Башар Шен, у згради аеродрома уприличили су састанак добродошлице.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и чланови Предсједништва Шефик Џаферовић и Жељко Комшић разговараће данас у Анкари са турским предсједником Рецепом Таyyипом Ердоганом о свим аспектима билатералних односа и будућим корацима за унапређење сарадње, посебно у заједничким инфраструктурним пројектима.

Током посјете, која је организована на Ердоганов позив, биће ријечи и о актуелним регионалним и међународним питањима, наведено је на сајту Предсједништва Турске.

У агенди посјете је предвиђено и потписивање различитих споразума који ће додатно ојачати уговорну основу билатералних односа.