Чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић, Жељко Комшић и Милорад Додик честитали су Божић свим припадницима католичке вјероисповијести.

Џаферовић је честитао Божић набискупу врхобосанском кардиналу Пуљићу и католицима БиХ.

’’Католицима у Босни и Херцеговини и Вама лично желим да проведете Божић у миру, здрављу и радости. Божић као празник који носи универзалну поруку наде и вјере у боље сутра доприноси јачању међуљудских веза. Нека се празнична атмосфера из породичних домова прелије у цијело босанскохерцеговачко друштво’’, наводи се у честитци Џаферовића.

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић такођер је упутио божићну честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу и свим грађанима католичке вјероисповијести у БиХ и у свијету, уз жељу да га прославе у здрављу и срећи са породицом и пријатељима

’’Овај велики благдан симболизује нови живот и уједно нас учи да уважавамо једни друге и да будемо достојанствени. Учи нас да бринемо једни о другима и помажемо онима који су у невољи и стању немоћи. Сигуран сам да ће ове године благданска атмосфера и његова духовна снага бити прилика да обновимо и ојачамо човјекољубље, пријатељство, солидарност и љубав према ближњима.Обичаји које смо наслиједили од наших предака вијековима носе исте поруке, а то је да поштујемо другог и другачијег и да његујемо обичаје и традицију’’, наводи се у честитци.

Додаје се још да је прослава католичког Божића прилика да се подсјетимо на универзалне вриједности хуманости, мира и толеранције, које се вијековима баштине у босанскохерцеговачком друштву кроз мултикултуралност и мултиетичност.

’’Нека нам вријеме благдана, када вјерници шире дух љубави и мира, буде подстицај и додатна снага да се посветимо залагању за оне вриједности које су уједно духовна и етичка порука Божића. Са најљепшим жељама за добро здравље, личну и породичну срећу, још једном упућујем свима искрене честитке поводом Бадњака и католичког Божића”.

Милорад Додик је свим римокатоличким вјерницима честитао предстојећи празник Божић, пожељевши да празничне дане проведу у заједништву и радости породичног окупљања.

“Божић је празник радости, вјере, мира и наде, који све вјернике уједињује око кршћанских вриједности, узајамног поштовања и толеранције. Желим свима који славе Божић по Грегоријанском календару да тај дан, када се слави рођење Исуса Криста, свима подари мир, радост и кршћанску љубав према ближњима и својим сународницима. Уз искрене жеље да предстојеће празнике проведете у здрављу, духовном миру и радости, упућујем вам искрене честитке поводом Божића. Апелујем на све људе да празничне дане проведу у кругу својих породица, да би у вријеме пандемије вируса корона сачували своје и здравље и животе својих најмилијих”, стоји у честитци.