Босна и Херцеговина треба нови замах којим ће хитно приступити извршавању 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије, изјавио је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић на састанку са шефом Делегације ЕУ и специјалним представником ЕУ у БиХ Јоханом Затлером и амбасадором САД у БиХ Ериком Нелсоном.

Човић је истакао да је нужно приступити заштити уставноправног поретка, елиминишући деструктивна дјеловања која позивају на негирање начела конститутивности и легитимности.

На састанку је наглашена важност поштивања постигнутих политичких договора, чија се имплементација не смије избјегавати.

“Дијалог политичких представника императив је за квалитетну сарадњу ка остварењу унутрашње стабилности и спољнополитичких приоритета БиХ”, истакнуто је на састанку.

Саговорници су разговарали и о предстојећим локалним изборима, те су се нагласили важност регуларности изборног процеса, као и активне партиципације младих.

Човић је поручио да су начела легитимности и конститутивности неоспорни фактори садашње, али и будуће Босне и Херцеговине.