Предсједник Хрватског народног сабора (ХНС) и ХДЗ-а БиХ Драган Човић назочио је погребу шестеро трагично преминулих младих особа у Ракитну код Посушја.

Човић је том пригодом новинарима казао како је тешко пронаћи ријечи утјехе у тренуцима када губитак младих живота оплакује цијела Босна и Херцеговина и Хрватска.

“Мислим да је најпримјеренија окренути се великом заједништву које се појавило на овом простору, али и диљем свијета. Милијуни људи упутили су брзојаве сућути и своје мисли окренули страдалим анђелима који су сад већ на небу”, казао је Човић.

Додао је како мир и утјеху треба пронаћи у вјери.

Погребу је назочио и државни тајник Средишњег државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске Звонко Милас који се сложио с Човићем да се у овако тешким тренуцима треба окренути молитви.

“Треба молити за те младе који су отишли Богу прерано и треба бити заједно. Није лако бити данас нити у Републици Хрватској, нити у Западнохерцеговачкој жупанији, уопће у БиХ, али морамо живјети, морамо бити једни уз друге, и једни за друге. Окренути се лицем у лице и једноставно помагати једни другима, а овим младим људима нека им Бог да оно што им је намијенио, а вјерујем да је то мир”, поручио је Милас.

Подсјећамо, у викендици у мјесту Трибистово код Посушја у петак, 1. сијечња, у јутарњим сатима пронађено је осам тијела младих људи. Претпоставља се да је узрок смрти гушење плином из агрегата.

Шестеро преминулих Ивана Миличевића, Стипе Ромића, Жане Павковић, Мије Солдо, Стипе Павковића и Марије Павковић покопано је данас у Ракитну, а Мирела Резо и Стјепан Јукић покопани су у недјељу у Посушју. Сви су били деветнаестогодишњаци.