Предсједник Србије Александар Вучић сусрео се данас са Филипом Плејном, једним од најпознатијих модних креатора на свијету.

“Угостио сам Филипа Плејна, једног од највећих модних дизајнера, у нади да ће чешће долазити у Србију и да ће дио своје будућности везати за нашу земљу. Напријед Србијо!”, написао је Вучић уз слику са Плејном објављену на Инстаграм профилу “будуцностсрбијеав”.

Модни дизајнер Филип Плејн обишао је данас фабрику “ЛУСС текстил” у Драганићима и разговарао са њеним власницима о могућој сарадњи и производњи одјевних предмета његовог бренда.

Овај познати њемачки дизајнер изјавио је након обиласка да је импресиониран тако модерним начином производње у граду удаљеном од Београда.

„Ми смо увијек у потрази за снабдјевачима и произвођачима који могу испунити наше стандарде по питању квалитета и дизајна производа. Мислим да Лус текстил има могућности да постане наш снабдјевач, флексибилни, јер производе различите врсте одјевних предмета“, рекао је Плејн, под чијим брендом се годишње произведе око милион комада одјеће.

Посјету Плејна фабрици у Драганићу, која је отворена прије двије године и тренутно запошљава око 300 радника, организовала је Привредна комора Србије, а њен предсједник Марко Чадеж оцијенио је да је она једна од најмодернијих у Европи.

„Циљ нам је да Филип чешће буде овдје и да ова фабрика постане дио свијета Филипа Плеина. Он је један од највећих свјетских дизајнера, разговарали смо и надамо се добрим пословима са овим сјајним човјеком који диктира шта ће се носити“, казао је Чадеж.

Филип Плејн (43) је њемачки модни дизајнер, чији су брендови  „Philipp Plein“, „Plein Sport“, „Billionaire“.

Компанију је основао 1998. године у Нјемачкој, данас јој је сејдиште у Лугану (Швајцарска), а бутици са његовим брендом постоје у готово свим свјетским метрополама.