Шалке 04, који се налази на посљедњем мјесту Бундеслиге, уручио је отказ тренеру Кристијану Гросу и спортском директору Јохену Шнајдеру.

У клупском саопћењу наводи се да је Управни одбор донио одлуку да отпусти цијели стручни штаб након пораза од Штутгарта, резултатом 1:5.

Предсједник Надзорног одбора Јенс Бухта изјавио је да је ово била неизбјежна одлука, посебно након разочаравајућих наступа против Борусије Дортмунда и Штутгарта.

“Не требамо ни причати о другим стварима. Резултатска ситуација је сасвим јасна. Екипа мора остатак сезоне одиграти што успјешније. Играчи то дугују клубу и навијачима”, рекао је Бухта.

Пожелио је успјех у даљној каријери смијењеном тренеру Кристијану Гросу, помоћним тренерима Саши Ритеру, Вернеру Лојтарду и Рајнеру Видмајеру те спортском директору Јохену Шнајдеру.

Грос је њемачку екипу преузео 27. децембра прошле године.

Тренер Петер Кнебел који предводи млађе селекције Шалкеа 04 преузет ће вођење првог тима овог њемачког клуба.

Шалке 04 је у досадашња 23 кола у Бундеслиги успио уписати само једну побједу, и тренутно се налази на посљедњем мјесту са само девет бодова.

Шалке 04 је седмероструки првак Њемачке, освајач пет купова и једног Купа УЕФА-е. Клуб који има 155.000 чланова прије само шест година био је седми у Европи на УЕФА-иној листи, а у то вријеме магазин “Форбс” је његову вриједност процијенио на пола милијарде еура.