У утакмици 23. кола Премијер лиге БиХ Широки Бријег је на Пецари свладао Олимпик (3:0). Широки се тако овом побједом поновно вратио на друго мјесто у Премијер лиги с 44 освојена бода, док је Олимпик остао једанаести с 19 бодова.

Прва озбиљнија ситуација на сусрету донијела је погодак у 8. минути, Јуриљ је убацио за Икића који је затресао мрежу. У 16. минути велика прилика за Олимпик, али Мишкић је сигуран. Ударац Бајрактаревића у 25. минути иде мало поред вратнице. У 28. минути Икић главом пуца преко гола. Јуриљ у 30. минути премашује велику прилику.

Друго полувријеме отворено је великом приликом за домаће када Магањић није био прецизан.

Други погодак за домаће дошао је у 52. минути када Икић повлачи брзу контру до домаћих и упошљава Јуриља који постиже свој седми гол у сезони.

У 63. минути добра прилика за Олимпик када Гаврић пуца, али још једном је добро постављен Мишкић. У 94. минути посљедњи напад на утакмици Икић добро користи и својим другим поготком поставља коначан резултат (3:0).

Након утакмице на конференцији за медије помоћни тренер гостију Милан Муминовић честитао је Широком на побједи и додао да је пораз био превисок с обзиром на приказано на терену.

“Наша игра је била добра до 70. минуте и мислим да је превисок резултат, иако је побједа Широког заслужена. Имали смо и ми своје прилике и игра је била добра. Остаје нам да збијемо редове и наставимо овако као што смо ушли у други дио сезоне”, казао је помоћни тренер Олимпика.

Тренер Тони Карачић је изразио задовољство побједом и рекао да је имао простора дати прилику играчима који раније због озљеда нису имали прилике наступити.

“Побједа је заслужена, али она није објективно стање на терену. Ова утакмица је била за нас јако битна и важна побједа. У припреми утакмице казао сам да ми максимално респектирамо ову момчад и мислим да су доста квалитетни и то је показала у прошлој утакмици побједом на Грбавици. Прибојавали смо се, али нам је много тога олакшао погодак у раној фази утакмице. Међутим, треба рећи да је Олимпик био у посједу и организацији игре квалитетнија момчад већим дијелом првог полувремена. Међутим, ми јесмо имали изразитије прилике за погодак, док друго полувријеме они нису задржали игру на тој разини и ми смо из транзиције постигли поготке и на крају заслужено побиједили, али бих се сложио с колегом Муминовићем да је овај резултат превисок”, казао је Карачић