У Широком Бријегу данас одржана традиционална ревија паса свих пасмина. То је била прилика да љубитељи паса покажу своје љубимце. У догађају су највише уживали најмлађи посјетитељи.

Да су пси богатство и бескрајна љубав, сматра млада Матеа Марић којој је, како каже, њен љубимац Дон дао снагу да се избори са посљедицама тешке несреће коју је доживјела.

МАТЕА МАРИЋ, власница пса

“Једва сам жива остала и он ми је дао ту снагу, срећу и весеље и не знам шта бих без њега и драго ми је што га имам и не бих га ником дала. Иначе ми је он једино што ми даје весеље у животу”, рекла је Марић.

Пси су извор среће и неизмјерно богатство, сматра дугогодишњи кинолог и алл роунд судија Мирко Чолак.

“То је нека љубав која се узима од малена, а онда се то шири касније и поједини остану у томе у тој бранши. Ово је бранша која нема некога новца, али има велику љубав и велику душу и велики потенцијал за оздрављење и душе и тијела”, казао је Чолак.

Награде су додијељене у категоријама за најбољег младог водича, најљепше штене, најљепшег младог пса и најљепшег пса изложбе. Да би пас освојио награду, потребно је задовољити одређене критерије.

МИРКО ЧОЛАК, oл раунд судија

“Углваном, пас мора одговарати својој пасмини како је она написана односно како је замислио њен утемељитељ. Ако је казао да је глава код неког пса клинаста, онда мора бити клинаста, никако обла”, додао је Чолак.

На ревији су се могле видјети разноврсне пасмине, од малих кућних паса до оних нешто већих.

САРА ГРАБОВАЦ, власница пса

“Овај пас је чивава и зове се Мрвица и има 2,5 године, а ово је Луна и има 4 мјесеца и лабрадор је”, рекла је Грабовац.

ФЕЂА КУЛАГЛИЋ, власник пса

“Имали смо и прије добермана, пуно смо читали о њима, јако су привржени власнику, добри су чувари, добри су у односу са дјецом. Како га ви одгојите, он ће се тако понашати: Он је наша маза, спава у кући с нама на кревету”, истакао је Кулагић.

Уз правилан одгој и пуно љубави, чак и оне пасмине које су на гласу као опасне, могу постати најбољи пријатељи и љубав за цијели живот.