На стадиону “Ванда Метрополитано” у Мадриду, главном граду Шпаније, убрзана је кампања вакцинације против новог коронавируса.

Шпанија, која је далеко од циља да до краја љета вакцинише 70 посто становништва у борби против коронавируса, доласком нових доза вакцина почела је са вакцинисањем већег броја грађана.

До краја априла у Шпанију би требало доћи шест милиона доза вакцине. Данас је стигло 1,2 милиона доза, потврдили су владини званичници.

У Шпанији, која је с вакцинацијом почела 27. децембра, око 10 милиона људи примило је прву дозу вакцине, а поступак вакцинације завршила су три милиона.

Званичници Министарства здравства навели су да је до прије неколико седмица око 800.000 људи седмично вакцинисано против KОВИД-19, а тај број тренутно износи између 1,3 и 1,5 милиона.

У главном граду Мадриду, гдје је број заражених и смртних случајева највећи у Шпанији, грађани се вакцинишу на стадиону “Ванда Метрополитано”.

Грађани у редовима чекају и више од три сата.

Број нових инфекција коронавирусом у Шпанији порастао је посљедњих седмица. Сада је премашио оно што власти сматрају прагом високог ризика од 150 инфекција на 100.000 становника током 14 дана.

До сада је на коронавирус било позитивно 3.300.965 особа, преминуло је 75.698, а опоравило се 3.054.725 особа.