У посљедња 24 сата у Шпанији су од посљедица заразе коронавирусом преминуле још 273 особе, док је регистрован 9.331 нови случај смртоносног вируса.

Према подацима Министарства здравства, од јучер је за 273 повећан број преминулих особа код којих је раније утврђено присуство коронавируса.

Министарство је навело да је у посљедњих седам дана од епидемије умрла 1.051 особа, а укупан број повећао се на 45.784.

Број заражених повећан је на 1.665.775.

У Шпанији, гдје је од 25. октобра проглашено ванредно стање (ОХАЛ), настављају се ограничења кретања и ноћни полицијски сат.

Министар здравства Салвадор Ила најавио је мјере које ће се подузети против КОВИД-19 током божићних и новогодишњих празника.

“То неће бити нормалан Божић”, поновио је Ила.

Најавио је да ће слободно кретање између аутономних управа бити ограничено, осим породичних посјета, у периоду од 23. децембра до 6. јануара.

Међутим, како је казао, од 24. децембра до 1. јануара, број особа које могу бити на једном мјесту повећан је са шест на 10, а полицијски сат је ће се примјењивати од 1:30, умјесто од 23 сата, како је сада случај.

“Ови су празници врло посебни за све. Сви знају што значи бити с породицом и вољенима. Сигурни смо да ће грађани поштовати та правила. Током провођења мјера извршит ће се потребне контроле”, рекао је Ила.