Уред за разматрање жалби Босне и Херцеговине одбацио је жалбу на избор компаније која ће штампати гласачке листиће за овогодишње локалне изборе јер је она изјављена од неовлаштеног подноситеља, потврдила је Фени предсједавајућа Уреда Жељка Клобучар.

Како је појаснила, Уред је у најкраћем могућем року од четири дана, након што је достављен доказ о обавезној уплати накнаде за покретање жалбеног поступка у износи од око 7.000 КМ, ријешио жалбу групе понуђача коју су изјавили на одлуку уговорног тијела Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ о избору најповољнијег понуђача у поступку набавке услуга штампања и паковања гласачких листића.

Овакав закључак донесен је јер жалбу изјавио пуномоћник коме је пуномоћ дао само један члан групе понуђача, додаје Клобучар, који је лидер у групи, али он за изјављивање жалбе није имао пуномоћ осталих чланова те групе понуђача што је у складу с њиховим уговором.

На сједници је, додаје, процесно ријешена та жалба и није се улазило у меритум жалбе јер се за то нису стекли увјети обзиром да је изјављена од неовлаштене особе.

Ту процесну претпоставку је могла утврдити и Централна изборна комисија у року од пет дана од примитка жалбе што се догодило 28. јула те донијети исти закључак као и Уред. Они су то пропустили урадити те смо је ми данас процесно ријешили. Наш закључак је коначан и овршан и поступак се наставља – закључила је Кобучар.

Подносилац жалбе је група понуђача и то Атлантик из Бање Луке, те компаније Игепа бх и Фарма пром из Сарајева.

Према оквирном споразуму, посао штампања гласачких листића, вриједан 805.528 КМ са ПДВ-ом, додијељен је фирми Унионинвестпластика Сарајево.