Након локалних избора у Босни и Херцеговини, у СНСД-у се све гласније говори о смјенама функционера у локалним заједницама у којима су побиједили кандидати опозиције. Јучерашња посјета потпредсједника СНСД-а Радована Вишковића и састанак у бијељинском градском одбору додатно су подгријали приче о смјенама, али и постојању фракција унутар ове странке у Бијељини. Провјерили смо шта кажу у СНСД-у.

Иако се у посљедње вријеме све више говори о подијељености и усијаној атмосфери унутар градског одбора СНСД-а у Бијељини, потпредсједник странке Радован Вишковић након састанка у Бијељини кратко је истакао да нису разговарали о смјенама, него о анализи изборних резултата.

РАДОВАН ВИШКОВИЋ, потпредсједник СНСД-а

“Ми смо правили вечерас анализу да видимо ко је то допринио и ко на неки начин није подржао то. Као што знате господин Мићић није изабран за градоначелника, али партија је направила добар резултат, имала добар раст и ми ћемо у нардним данима анализирати све оне одборе који нису остварили зацртани план да видимо шта и како.”

Из СНСД-а у Бијељини стижу различите информације. Новоизабрани одборник и дугогодишњи функционер ове странке Мирослав Миловановић на Твитеру је оштро критиковао своје страначке колеге. Каже да треба смијенити седам директора и функционера који су у кампањи дјеловали супротно политици странке. Доскорашњи одборник и члан СНСД-а Мићо Живић наводи да у Бијељни траје борба за мјесто првог човјека ове странке.

МИЋО ЖИВИЋ, СНСД Бијељина

“Што се тиче СНСД-а у Биљељини, како да кажем, ту је борба ко ће бити даље први на челу странке.”

На питање да ли “борба” за његово мјесто значи да ће досадашњи предсједник бијељинског СНСД-а бити смијењен, Живић одговара:

МИЋО ЖИВИЋ, СНСД Бијељина

“Не зна се ништа, тешко је то коментарисати у овом моменту, за догледно вријеме ће се знати, не могу да потврдим ни да хоће ни да неће.”

Први човјек бијељинског СНСД-а, Недељко Ћорић, о овом питању се још није оглашавао. На наше позиве није одговарао, а ништа конкретнији о евентуалним смјенама у овој странци није био ни Радован Вишковић.

РАДОВАН ВИШКОВИЋ, потпредсједник СНСД-а

“Тамо гдје треба да се проведу, унутарстраначки збори ће се провести без икаквог стреса, без икакве љутње.”

Хоће ли функционери СНСД-а бити “кажњени” смјенама због губитка градоначелничког мјеста у Бијељини, ко су они и за шта их тачно криве, биће познато наредних дана, а најдаље након формирања скупштинске већине која је, према досадашњим информацијама, у рукама СНСД-а и коалиције окупљене око њих.