Федерална министарка околиша и туризма Едита Ђапо посјетила је Неум, те истакла како вјерује да ће туристичка сезона бити спашена.

Ђапо је предсједник Удружења туристичких радника Давор Крешић информисао о актуелној ситуацији у једином бх. граду на мору, рекавши да су туристички радници задовољни бројем посјета, јер су у овом тренутку попуњени сви хотелски капацитети, али и приватни смјештај, и то већином гостима из БиХ.

Иако су се туристички радници пред почетак љета прибојавали да ће овогодишња сезона пропасти због пандемије коронавируса, ако буде настављен овакав тренд посјета Неуму, она би у значајној мјери могла бити спашена.

“Задовољна сам због чињенице да ће овогодишња туристичка сезона, како су ме информисали туристички радници, бити спашена. Лично сам задовољна виђеним у Неуму, град је пун туриста”, рекла је Ђапо.

Додала је да је, ипак, неопходно да се туристи придржавају свих прописаних мјера.

“Још једном бих апеловала на све туристе да се стриктно придржавају свих прописаних мјера с циљем спречавања ширења коронавируса. Иако се на све могуће начине боримо да спасимо туристичку сезону у цијелој БиХ, ипак нам је важније да сачувамо здравље и животе грађана“, нагласила је Ђапо.

Она је још једном позвала грађане да, поштујући мјере кризних штабова, годишње одморе планирају провести у БиХ и подсјетила да су свјетска истраживања показала да је хотелски смјештај у БиХ на нивоу најразвијенијих свјетских земаља, саопштили су из Федералног министарства околиша и туризма.