Јабланичко језеро некада је посјећивао велики број туриста из европских земаља. Због пандемије коронавируса, структура гостију се промијенила, но туристички радници у Острошцу поручују како је задовољство угостити домаће госте.

Ако сте у недоумици гдје провести вреле љетне дане, Јабланичко језеро било би прави избор. А у прилог тому говори чињеница да гости овдје љетују и по 15 и више година. Мир, љепота, гостопримство и чисто језеро – све је то што ћете овдје наћи.

АЛМЕДИНА, Сарајево

„Ми већ долазимо 20 година. Ви видите овдје да је све као на мору. Плажа вам је чиста, имате тушеве, имате све што вам је потребно за један одмор да ви уживате, имате“.

ХАЈРИЈА, Сарајево

„Са овим не могу ништа упоредит. Са овом љепотом кад ја сједнем, па гледам у језеро, па попијем кафу са овим друштвом сталним“.

КЕМЕНСУАД, Сарајево

„Ово ми је први пут, други дан сам овдје. Дошао сам по препоруци пријатеља и нисам се покајао“.

ДЕРВИШ ДЕРВО ГАБЕЛА, Камп „Мирис љета, Острожац

„Људи из немогућности да оду у Хрватску или на неке друге дестинације одабрали су Јабланичко језеро и увидјели су да ту доживе један нови мир, нову љепоту и људи нам се већ враћају“, рекао је Габела.

Ако сте на неком пропутовању и не можете поднијети врућину, лагано скретање према Јабланичком језеру јамачно ће вам разгалити и душу и тијело. Дочекат ће вас уређене плаже, молови, скакаонице, окрепа. Ни дужи боравак није на одмет, а камп кућице пружају потпун угођај.

ДЕРВИШ ДЕРВО ГАБЕЛА, Камп „Мирис љета, Острожац

„Људи могу да се возе са сплавом, цјелодневно сплаварење или на краћи период. Могу да конзумирају нашу храну и пиће током сплаварења. Могу да изнајме чамце, кануе, могу да рибаре. Дјеца имају уживанцију у купању и играма које приличе воденим спортовима“, додао је Габела.

Тијеком нашег боравка увидјели смо да све више гостију долази у поподневним сатима. Највише их је ипак викендом. Насмијешена и релаксирана лица најбољи су позив за уживање на Јабланичком језеру.