У Мостару је одржана јавна расправа о буџету овога града. Како Мостар од 2012. године нема градско вијеће, буџет овог града доноси се посредством федералног парламента, а коначно га потписује градоначелник. Као и протекле двије године, мостарска Градска управа позвала је све заинтересоване грађане да са својим амандманима учествују у јавној расправи на којој су се могли чути разни захтјеви, али и критике.

Прорачун који би ове године требао износити нешто мање од 60 милијуна марака доносе двије особе, градоначелник Љубо Бешлић који је због болести одсутан и Изет Шаховић, начелник одјела за финанције. Предложени амандмани сада иду у разматрање а очекује се како ће они који су реално изведиви бити уврђени у прорачун кроз десетак дана.

Шаховић је истакао да ће радити на разматрању свих амандмана и приједлога које су грађани изнијели, те размотрити шта од тога буџет може покрити.

“Ми смо ограничени са износом буџета, морамо се уклопити у планирана средства, а евентуалне корекције можемо правити на расходима. Настојат ћемо што прије то завршити”, рекао је Шаховић.

Предложени амандмани најчешће су се тицали повећања издвајања за помоћ особама с потешкоћама, невладине организације, рјешавање горућих инфраструктурних проблема и повећање плаћа.