ХШК Зрињски почео је с припремама за нову 2021./2022. сезону у ногометној Премијер лиги БиХ прозивком коју је обавио шеф стручног стожера “Племића” Сергеј Јакировић.

С обзиром да “Племићи” нису изборили Еуропу доста играча напустило је клуб, а стигли су махом млађи играчи.

“Самим неуласком у Еуропу мијења се финанцијска конструкција, па смо одлучили направити заокрет, довести младе и гладне играче, жељне афирмације. За сада нам то иде добро и надам се да ће нови играчи оставити печат у Зрињском”, казао је Јакировић.

По његовим ријечима, заокрет не значи да се Зрињски одриче високих амбиција у предстојећој сезони.

“Амбиције су увијек највише, можемо причати о титули, купу и свему. Сезона је дуга, али наш примарни и основни циљ је изборити Еуропу. Неће бити лако, пуно је промјена, пуно ће утјецати и ново правило У21, али ми с тим немамо проблема, прилагодит ћемо се и надам се да ћемо бити добри”, казао је Јакировић.

Додао је како ће у сљедећа два тједна у фокусу бити физичка спрема играча.

“До почетка првенства имамо четири тједна, крећемо с 26 играча, али радимо на појачањима како бисмо били бољи него прошле сезоне. Неки играчи су у доласку и не смијем о томе још ништа говорити, али ријеч је о нападачу и стоперу, можда евентуално још једно крило. Надам се да ћемо у наредна два дана све то завршити”, казао је стратег Зрињског.

“Племиће” су у протеклом периоду напустили Луис Ибанез, Звонимир Вукоја, Миљан Говедарица, Иван Енин, Домагој Пушић и Еннио Траваглиа, на излазним су вратима Милош Филиповић и Огњен Тодоровић, а нова имена за сада су вратар Лука Кукић и крилни нападач Матија Малекинушић.

Припреме за нову сезону започели су Антонио Солдо, Фарук Далипагић, Јосип Ћорлука, Домагој Марушић, Слободан Јаковљевић, Марин Магдић, Јосип Гачић, Алмир Бекић, Дамир Зломислић, Јурај Љубић, Драган Јурановић, Марио Тичиновић, Немања Билбија, на посудби су Војин Савић, Блаж Бошковић, Габријел Чоко, Иван Јајало, а од јуниора ту су Патрик Бошњак, Никша Шилић и Антонио Прскало.

Иван Башић и Анес Машић добили су продуљени одмор јер су играли три пријатељске утакмице за У21 репрезентацију, а момчади ће се накнадно прикључити и Игор Савић.