Предсједник Хрватског сабора Гордан Јандроковић, којем је у петак потврђена дијагноза цовида-19, у суботу је колима Хитне помоћи довезен у Клинику за инфективне болести “Др. Фран Михаљевић”, но убрзо је враћен кући.

Није познато је ли предсједнику Сабора позлило или је ишао на договорени преглед, преноси Јутарњи лист у броју од недјеље.

Пар сати прије Јандроковићева одласка у болницу у ХДЗ-у су рекли да се Јандроковић осјећа добро, да има благе симптоме и да је на кућном лијечењу.

Јандроковић се тестирао у петак, а претходних дана био је у контакту са зараженом особом, због чега је у сриједу завршио у самоизолацији.

Наиме, предстојнику његова уреда још у уторак навечер потврђено је да је заражен. Док је шеф Сабора Гордан Јандроковић одсутан сједницама ће предсједати потпредсједници Сабора.

У самоизолацији су и потпредсједник Сабора Жељко Реинер, тајник Сабора Давор Орловић те још четворица дјелатника у кабинету предсједника Сабора.

Реинеров налаз, који је добио у петак навечер, био је негативан, али ће он, како су рекли у странци, у самоизолацији остати до 12. листопада. Након тога ће се још једном тестирати.