Не постоји “нон папер” који би се могао довести у везу са Владом Словеније, а који би укључивао прекрајање граница или повреду територијалног интегритета Босне и Херцеговине, рекао је словеначки премијер Јанез Јанша током разговора са чланом Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем.

Џаферовић је телефоном је разговарао са Јаншом, који му је рекао да Словенија подржава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине, као и њен еуроатлантски пут, поштујући у потпуности Дејтонски мировни споразум.

Члан Предсједништва БиХ Џаферовић је казао да у старту треба онемогућити сваку причу о етничким и територијалним подјелама Босне и Херцеговине, као и да је једини пут за Босну и Херцеговину њена даља унутрашња реинтеграција и еуроатлантска интеграција.

Разговарано је о предсједавању Словеније Европском унијом у наредном периоду, као и о предстојећем Самиту Европска унија – Западни Балкан, чији ће Словенија бити домаћин, а чија би главна тема требала бити убрзање интеграције држава Западног Балкана у Европску унију.