Зимска туристичка сезона на Јахорини данас ће званично бити отворена.

Директор Олимпијског центра ”Јахорина” Дејан Љевнаић истакао је да Олимпијски центар спремно дочекује зимску туристичку сезону, са попустима од 50 одсто.

Љевнаић истиче да је, захваљујући сњежним падавинама, погодној температури, а највише систему за осњежавање, Јахорина поново прва у региону и Европи спремно дочекала љубитеље сњежних активности.

Он је подсјетио да је скијалиште званично пуштено у рад у недјељу, 29. новембра, уз обогаћене садржаје и капацитете.

”Систем за осњежавање је у погону. За сада је скијашима на располагању стаза Пољице и лифт сидро Пољице. У погону је и шестосјед Пољице, али за панорамску вожњу до Олимпијског бара са проширеним капацитетом и са новим менијем у понуди”, изјавио је Љевнаић.

Према његовим ријечима, у Олимпијском центру су током љета припремали стазе посебном механизацијом, урадили дренажу канала, напунили језеро на врху и тако омогућили да скијање почне.

”Наши запослени су дежурали 24 часа, чекали погодну температуру и пустили систем за осњежавање у рад”, навео је Љевнаић.

Он је додао да су освијетљене комплетне стазе ”Пољице” које ће се моћи користити и за ноћно скијање од 18.00 до 21.00 час.

Љевнаић истиче да ће се поштовати физичка дистанца, биће дезинфиковане жичаре и гондола и постојаће три пункта за дезинфекцију и лабораторија за тестирање.

Кабина гондоле прима 10 особа, а Олимпијски центар је ограничио сада на четири.

Љевнаић је напоменуо да се ски-пас купује путем веб-продавнице Олимпијског центра, да је удвостручен број продајних мјеста на Јахорини уколико се скијаши одлуче да купују на лицу мјеста, те да су дали и ”корона гаранцију” да скијаш, ако дође на планину или букира, може замијенити ски-пас или вратити новац у случају појаве вируса.

”Забиљежили смо велико интересовање туриста из Хрватске, Србије, Словеније које је до сада 25 одсто више у односу на претходну сезону. Разлог томе је сигурно што смо задржали политику пословања и најбољи однос квалитета и цијене”, истакао је Љевнаић и додао да очекују добру сезону.

Из Олимпијског центра ”Јахорина” апелују да се скијаши и посјетиоци током боравка на овој планини придржавају неопходних епидемиолошких мјера, да буду одговорни према себи и другима.