Премијерама представа “Јежева кућица” и “Улож”, у изведби Градског казалишта младих (ГКМ) Витез, протеклог викенда отворено је шесто издање Дана хрватског казалишта у БиХ.

Водитељ ГКМ Витез Иван Сајевић изразио је задовољство изведеним представама казавши како имају спремних још шест премијера.

“Фантастичан казалишни викенд је иза нас. Двије прекрасне вечери, пуне смијеха, задовољства и среће учиниле су нашу казалишну дворану центром свијета. Посебно нас радује што се неописива срећа због повратка на ‘даске које живот значе’ осјетила код нас из казалишта, али и код наше публике”, нагласио је Сајевић.

Истакнуо је како је поносан на чињеницу да успркос свим изазовима с којима је култура суочена имају спремних још шест премијера, као и задовољство тиме што интерес публике за њиховим представама није попустио.

“Поносан сам на све лијепо што смо урадили у протеклом раздобљу и честитам свим члановима нашег казалишта на исказаној устрајности, стрпљењу и љубави”, казао је Сајевић.

Репертоар овогодишње казалишне смотре, као и претходне године, бит ће увјетован епидемиолошким мјерама, а осим казалиштараца из Витеза требали би наступити и казалишне скупине из Бусоваче, Травника, Орашја, Омиша и Сиња.

Дане хрватског казалишта у БиХ традиционално организира ГКМ Витез, у сурадњи с Удругом младих “Ентер”.

Покровитељи овогодишњих Дана су Министарство образовања, знаности, младих, културе и спорта СБЖ и Федерално министарство културе и спорта.

Из ГКМ Витез су и овог пута захвалили на значајној потпори у њиховом раду Средишњем државном уреду за Хрвате изван Републике Хрватске, на челу с државним тајником Звонком Миласом.