Још два члана Фудбалског клуба Динамо Дрезден заражена су коронавирусом, због чега тај њемачки друголигаш неће наставити такмичење ни наредне двије седмице.

Двојица фудбалера Динама из Дрездена су 9. маја били позитивни на тесту на коронавирус, због чега је та екипа стављена у двоседмични карантин.

Управа клуба саопћила је да су сви чланови клуба ретестирани по истеку карантина и да су још један фудбалер и један члан стручног штаба били позитивни на тесту.

Новозаражени двојац је стављен у нови двоседмични карантин, а остатак екипе ће од сутра наставити тренинге у изолацији.

Прве утакмице Друге Бундеслиге након пандемије одигране су прошле седмице, али због заражених фудбалера меч није играо тим из Дрездена.

Динамо због истих разлога ни овог викенда неће играти утакмицу, а повратак на терен очекују тек 31. маја када би требали играти против Штутгарта.

Коронавирус се крајем прошле године појавио у кинеском граду Вухану, а Свјетска здравствена организација (WHO) је 11. марта ове године прогласила глобалну пандемију COVID-19.

Према подацима Универзитета “Џонс Хопкинс”, у свијету је коронавирусом заражено 5.106.686 људи. Од посљедица заразе умрло је 332.978 обољелих особа, а излијечено је 1.950.518 особа.