Ситуација на Липи и даље је непромијењена. У камп Липа дошла су два шлепера са креветима и мадрацима. Набавио их је ИОМ из средстава ИПА фондова. Дати су Служби за послове са странцима, која управља овим кампом.

Међутим, потребно је још обезбиједити гријање, струју и воду да би боравак у овим шаторима током температурних минуса био минимално услован.

На чекању је одлука Предсједништва БиХ да Оружане снаге буду ангажоване на даљем уређењу овог локалитета. О томе се није желио изјаснити предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Црвени криж јутрос је мигрантима дијелио оброке.

Селам Миџић, секретар Црвеног крижа Града Бихаћа, каже да је ријеч о наставку редовних активности од затварања кампа. Црвени криж Града Бихаћа и Црвени криж Унско-санског кантона, навео је, максимално су укључени у сва дешавања која се од тог периода дешавају на овој локацији.

“Ми смо од почетка дали свој допринос у исхрани и опремању миграната уз укључивање свих других невладиних организација које су у протеклом периоду долазиле на ову локацију и дијелиле оно што су имале, у складу са својим могућностима. У овом тренутку је јако битно да су ‘прорадиле’ државне институције из разлога што се стварају услови за опслуживање миграната на прави начин. Ми смо уназад четири – пет дана кренули с подјелом два оброка, доручка и ручка. Оброци су такођер квалитетнији, данас смо имали два кухана јаја, конзерву рибе, чај, наранџе и пет литара воде, што је мигрантима тренутно најпотребније док се не ријеши питање довоза воде на ову локацију”, рекао је Миџић.

Он је истакао како очекује да ће у наредном периоду, уз ангажман Међународне организације за миграције и свих надлежних служби Босне и Херцеговине, прорадити и смјештајни капацитети.

“Хајмо из свега овога извући неке поуке и урадити све да мигрантима буде боље”, поручио је Миџић.