Међународни празник рада, 1. мај, у Босни и Херцеговини, Сарајеву, Мостару и Тузли ове године обиљежен је знатно другачије него што је то уобичајено.

Мјере уведене у циљу спречавања ширења коронавируса, мјесец поста за муслимане, као и најављена киша у послијеподневним сатима разлози су због којих су популарна сарајевска излетишта данас полупразна и без традиционалних уранака.

Поводом Првог маја, на сарајевским излетиштима данас је забрањено роштиљање и окупљање у већем броју.

Излетиште Римски мост је полупразно, тек неколико породица окупило се поред ријеке Босне. Мањи број Мостарки и Мостараца одлучио је суботу провести на Буни уз ријеку и роштиљ но број излетника далеко је мањи у односу на предпандемијско вријеме.

Први пут за први мај у Тузли није било радничких протеста. До сада би се сваке године окупили дискриминисани радници пропалих предузећа пред запаљеном зграде Владе Тузланског кантона како би упозорили да Федерација БиХ нема још уређен закон о заштити на раду, да бројни радници своја права траже пред правосудним институцијама и да су многи од њих због пандемије коронавируса остали без посла.