У поводу Еуропског тједна спорта, који траје 23. до 30.рујна, Спортски колектив града Мостара Јудо клуб “Борса” данас ће провести Биактив програм под називом “Супер Лео те зове… Буди фит!”.

Програм ће бити одржан у парку “Зрињевац”, у временском раздобљу од 16 до 20 сати.

Борса споменути догађај организира у сурадњи с Еуропском комисијом и Федералним министарством културе и спорта, а циљ пројекта је потицање људи на бављење спортом те су у пројектне активности укључени и фитнесс тренери и нутриционисти, као и разни аниматори и волонтери.

“У околним земљама Еуропски тједан спорта и богати попратни догађаји посљедњих година добивају на све већем значају и окупљају велик број судионика, а организатори споменуте седмодневне манифестацију су средишњи државни уреди за спорт који улажу велика финанцијска средства на промоцију спорта како би потакли људе на бављење тјелесном активношћу,а на тај начин и здравијим начином живота.

Ове године Јудо клуб “Борса” добио је задатак да приближи спорт и значај бављења тјелесном активношћу грађанима града Мостара” приопћили су организатори.

Програм ће бити разноврстан, а свим судионицима и пролазницима омогућити ће се бесплатни савјети фитнесс тренера о важности тјелесног вјежбања, бесплатни савјети са нутриционистом, активности за дјецу, вјежбице и игрице са Супер Леом и Лола Клауновима, активности за одрасле (фитнесс изазови), дегустација здравих природних сокова, дружење уз глазбу и сличне активности.

Организатори су припремили и многе симпатичне и здраве награде за све судионике, наводи се у приопћењу.