Не бих сада дао превише простора еуфорији и слављу, казао је за БХРТ новоизабрани начелник Брезе и најмлађи начелник у Федерацији БиХ Ведад Јусић.

Он је у “Јутру за све” БХХТ1 казао да након побједе на локланим изборима треба се конкретно бацити на послове. Слиједи дефинисање буџета, припремам се неформално, прикупљам иноформације са тимом. Након преузимања мандата требали би брзо имати дијагнозу стања. Очекејум да ће до 1. јанура ЦИК БиХ додијелити цертификате новим начелницима.

Ведад Јусић рођен је 1. јануара 1990. године. Основну школу завршио у Брези а затим Гази Хусрев-бегову медресу у Сарајеву. Успјешно је дипломирао на Филозофском факултету у Сарајеву на Одсјеку за књижевности народа Босне и Херцеговине и Одсјеку за компаративну књижевност. Годину дана радио је као приправник и професор Медресе Осман еф. Реџовић у Грачаници. Тренутно је упослен у реалном сектору на пословима продаје и маркетинга. Актуелни је предсједавајући Опћинског вијећа Бреза, изабран као један од најмлађих у БиХ на ту функцију.

Јусић нам је казао како му је помогло претходно искуство кроз Градско вијеће и скупштину Зеничко-добојског кантона јер су људи у Брези су видјели и оно што политички може, а и његов живот.

Сви конкретни проблеми грађана су на локалном плану и сав тај терет политике ја спао на локлану администрацију.

Најавио је и кокретне припреме за нова улагања и инвестиције. Казао је да ће то бити дуг процес и трајаће можда и дуже од његовог мандата, али ће бар отворити перспективу за будућност.

Ми морамо кренути у припрему за економски и привред развој јер смо дужи низ година ослоњени РМУ Бреза. Морамо кренути одмах након што усвојимо буџет да дефинишемо индустријске зоне, да понудимо инвеститорима простор и инфраструктуру. Нећемо то моћи за кратак период изградити и направити фабрике али ћемо припремити терен за то.

Јусић је споменуо и проблеме младих, те је казао да су они одговорност и локалних заједница и БиХ као државе. Млади не одлазе само због егзистенције, они одлазе и због амбиција, нагласио је.

Разумљиво је зашто одлазе, али треба нагласити да локлана заједница може утјецати на однос и комуникацију са младима. Ево мој примјер, без обзира што се бавим м политиком ја радим и у приватном сектору. Ја ћу покушати из нашег скромног буџета да издвојим конкретна средства за успјешне и младе особе. Жао ми је што је Бреза мала општина, са малим ресурсима. Општина је јако задужена, запослених је више него што је стандард.