Кантонални суд Тузла је у поновљеном првостепеном поступку по оптужници Тужилаштва тог кантона донио осуђујућу првостепену и неправоснажну пресуду за шест чланова групе коју је организирао Адмир Јусуфовић из Калесије због кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Адмир Јусуфовић, као организатор групе која се бавила продајом различитих наркотика, је осуђен на јединствену казну затвора у трајању од десет година и шест мјесеци, док је Демир Јусуповић осуђен на јединствену казну затвора у трајању од четири године и шест мјесеци, саопћено је из Тужилаштва ТК.

Њима се уз поменуто кривично дјело оптужницом на терет ставља и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Осталим члановима ове групе, Алдину Јусуповићу, Смиљи Чанчаревић и Фериди Јусуповић, су изречене казне затвора у трајању од по једну годину и један мјесец, а иста казна затвора је раније изречена и Алми Ћатибушић.

Оптужницом Тужилаштва ТК се терете – да је Адмир Јусуфовић организирао групу унутар своје породице, у којој су били и поменути, те да је у периоду од јула 2017. године до априла 2018. године од одређених особа из Сокоца, и на другим локацијама, набављао веће количине опојних дрога канабис (марихуана), хероин, кокаин, амфетамин-спид и МДМА-екстази.

”Наркотике је предавао осталим члановима, који су имали различите улоге у групи, те су дрогу вагали, препакивали и продавали већем броју особа на подручју Калесије и других мјеста у Тузланском кантону”, наводи се у саопћењу.