Стање на цестама 27. 02. 2021. у 08 : 20 сати

Јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Издвајамо путеве на подручју Кључа, Санског Моста, Горажда и Трнова, као и дионице уз ријеке Врбас и Лашву. Током дана очекујемо појачану фреквенцију возила, па апелујемо на све учеснике у саобраћају да буду максимално опрезни и да поштују саобраћајне прописе.

Због извођења неопходних радова, данас ће се на петљама Високо и Подлугови на аутопуту А-1 саобраћати успорено, уз постављену привремену сигнализацију.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23:00-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови на изградњи кружне раскрснице изводе се на магистралном путу Клашнице-Лакташи због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом кроз Лакташе, док се теретни саобраћај преусмјерава на аутопут.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача и Каоник-Громиљак.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.