Јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове. Издвајамо дионицу аутопута А-1 Лепеница-Сарајево запад, као и путне правце: Сарајево-Фоча, Доњи Вакуф-Бугојно-Купрес, Бугојно-Горњи Вакуф, Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар и Бихаћ-Босанска Отока.

Скрећемо пажњу и на учестале одроне земље или камења на коловоз.

На свим дионицама савјетујемо опрезну вожњу и подсјећамо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Због радова на дилатацијама моста Клопче, дионица аутопута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер затворена је у оба смјера.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Деминерски радови изводе се на магистралном путу Пелагићево-Сребреник у мјесту Блажевац. Од 07 до 17 сати долази до полусатних обустава саобраћаја, уз 15-минутно пропуштање возила.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Сарајево-Тузла, Невић Поље-Каоник, Тузла-Калесија, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Посушје-Широки Бријег и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 07 до 19 сати.