Ланац обољелих од Ковид-19 се не може прекинути, али може се успорити, молим вас поштујте мјере, носите маске, држите дистанцу, још једном апелују љкеари у Босанско-подрињском кантону. Боримо се из сата у сат, кисик се троши пуно. За 24 сата се потроши око 1000 км за лијекове и кисик казала је за БХРТ Алдијана Беговић, замјеница директорице Кантоналне болнице у Горажду.

Слично је као и у Сарајеву, јако је велики број заражених и оних којима је потребна хоспитализација, казала је гостујући у Јутру за све.

Премашили смо све капацитете. Нисмо никада никада имали инфектолошки одјел и инфектолога, али смо већ од октобра формирали то, а и од марту и априла формирали смо одјеле и изолаторије.

Кадрови су велики проблем и има их веома мало.

Нас је веома мало. Сав располож кадар смо ставили у фунцкију. Особље ради редовни посао плу дежуре и посао у Цовид одјелу. чак смо и редуцирали одрећени број одјела. Тренутно је око 10, 11 нас љекара.

Активирали смододатни објекат на инцијативу здравствених радника, и добили смо испомоћ из домова здравља у БПК и сви заједно радимо на лијечењу Цовид пацијената. Добили смо одређени новац од Владе БПК и Фонда и наш је апел имао одјека. Јавиле су нам се и мнмоге хуманитарне организеције из цијеле БиХ.

Докторица Беговић посебно је нагласила како постоји несташица лијекова којим се третира плућна емболија.