Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и Шефик Џаферовић упутили телеграм саучешћа породици преминулог генерала Армије Републике Босне и Херцеговине Јована Дивјака.

Комшић: Дубоко ме растужила вијест о смрти генерала Армије Републике Босне и Херцеговине Јована Дивјака

У властитом али и у нашем колективном сјећању генерал Дивјак остат ће један од највећих Босанаца и Херцеговаца, и људи који су у најтежим временима показали шта значи бити човјек, и шта значи борба за достојанство човјека. Његово велико и племенито дјело остати ће записано у модерној хисторији државе Босне и Херцеговине.

Домовина, слобода, правда, истина, поштење и хуманост, као вриједности за које се залагао генерал Дивјак данас су изгубиле једног од својих највећих заговорника. Они који остају иза нас, у обавези су да се поклоне његовом дјелу и да га изучавају. Генерале, хвала Вам на свему што сте урадили за нашу једину домовину Босну и Херцеговину”, поручио је Комшић.

Џаферовић: С великом тугом примио сам вијест о смрти генерала Армије Републике Босне и Херцеговине Јована Дивјака

Генерал Дивјак дао је неизмјеран допринос одбрани Босне и Херцеговине и Сарајева од агресије, у кљуц̌ним тренуцима увијек је знао одабрати страну добра и супротставити се злу, а својим беспријекорним ангаз̌маном постао је симболом највис̌е војниц̌ке ц̌асти.

Кроз свој послијератни хуманитарни рад, генерал Дивјак је пруз̌ио помоц́ и подрс̌ку образовању бројних младих људи у Босни и Херцеговини. Његова смрт је ненадонадив губитак за нас̌е друс̌тво, а његовог лика и дјела ц́емо се увијек сјец́ати и ц̌увати успомену на њега.

Његовој породици и пријатељима упуц́ујем искрено сауц̌ес̌ц́е.