Предсједник Републике Италије Серђо Матарела примио је данас у Риму члана Предсједништва Босне и Херцеговине Шефика Џаферовића.

Предсједник Италије и члан Предсједништва БиХ разговарали су о односима између двије земље, за које су констатирали да су јако добри, посебно на пољу економије и вањскотрговинске размјене, уз перспективу даљег јачања и унапређивања.

Матарела је поздравио договор постигнут у Предсједништву Босне и Херцеговине, а дао је пуну подршку и европској перспективи свих земаља западног Балкана.

Џаферовић се захвалио Матарели на подршци коју Италија пружа Босни и Херцеговини на нашем ЕУ и НАТО путу, као и свеукупном напретку наше земље, те га позвао у званичну посјету Босни и Херцеговини.

Након пријема код Матареле, Џаферовић је присуствовао и свечаној церемонији затварања састанка на високом нивоу “Слобода од насиља: мир, сигурност и превенција сукоба у Агенди за одрживи развој УН-а”, чији је домаћин био предсједник Италије.

Овај састанак организирали су Међународни центар Низами Ганџави и Италијанско друштво за међународне организације, саопћено је из Предсједништва БиХ.