Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић састао се с делегацијом Савеза логораша Босне и Херцеговине, те им том приликом пружио подршку у остваривању права.

Разговарано је о активностима Савеза логораша Босне и Херцеговине, као и неријешеним питањима статуса ове популације, првенствено када је ријеч о доношењу закона којима би била регулирана права логораша и испуњене међународне обавезе Босне и Херцеговине које се односе на заштиту жртава тортуре, саопћено је из Предсједништва БиХ.

Џаферовић је дао пуну подршку Савезу логораша БиХ, те је позвао на усвајање државног закона којим ће се регулирати њихова права, као и закона на другим нивоима власти, како би цјелокупна институционална структура у Босни и Херцеговини дала потребни допринос заштити ове категорије становништва.

Делегацију Савеза логораша Босне и Херцеговине предводио је предсједник Савеза Сеид Омеровић, а у њеном саставу су били и секретар Савеза Сенад Јусуфбеговић и замјеник предсједника Скупштине Савеза Алмин Ђелиловић.