Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић честитао новоизабраном предсједнику САД-а Јосепху Бидену преузимање дужности.

“Поштовани предсједниче Биден, желим Вам пренијети најискреније честитке, у своје име, и уиме грађана и грађанки Босне и Херцеговине, на преузимању дужности предсједника Сједињених Америчких Држава.

С великом радошћу сам примио вијест о Вашој побједи на изборима, а данас се заједно са великим бројем грађанки и грађана радујем почетку Вашег мандата, у којем ће Америка, сигуран сам, поново бити предводник позитивних промјена на међународној сцени, а Босна и Херцеговина имати великог, доказаног пријатеља у Бијелој кући.

Охрабрени почетком рада Ваше администрације, направит ћемо додатне напоре како би се односи између наше двије земље јачали, наше савезништво учврстило, а Босна и Херцеговина убрзавала свој пут према модерној, грађанској држави, у којој сви имају једнака права без обзира на своју вјеру или етничку припадност, по угледу на Сједињење Америчке Државе.

Желим Вам много среће и успјеха у вашем раду, а познајући вашу снагу, стрпљење и разумијевање које сте увијек показивали другима, увјерен сам да ћете превазићи све изазове који Вас чекају – написао је Комшић у честитки.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић упутио је честитку предсједнику САД-а Џозефу Бајдену.

”Поштовани предсједниче Бајден, од срца Вам честитам полагање заклетве и званично преузимање дужности предсједника Сједињених Америчких Држава.

Потпуно сам сигуран да ћете својим искуством, демократским капацитетом и политиком која промовира слободу, једнакост и поштивање људског достојанства, успјешно превазићи све изазове с којима се сусреће америчка нација.

Ваше надахнуто обраћање на инаугурацији улијева наду не само великој америчкој нацији, него и свим добронамјерним људима диљем свијета да је пред нама период глобалне стабилизације, разумијевања и обнове мултилатерализма као механизма који гарантира напредак цијелог свијета.

Цијенећи Вас као великог пријатеља моје земље, сигуран сам да ће током Вашег мандата пријатељски и партнерски односи Босне и Херцеговине и САД бити додатно оснажени у обостраном интересу.

Молим Вас да моје честитке пренесете и Вашој потпредсједници Камали Херис.

Нека Вам Драги Бог помогне у Вашој мисији”, написао је Џаферовић у честитки.