Федерални министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић разговарао је данас са представницима Самосталног синдиката радника рудника Федерације БиХ о процесу реструктуисања и утврђивања систематизације радних мјеста у рудницима.

На састанку је речено да ће разговори о рјешавању постојећих проблема у рудницима бити настављени и у наредном периоду с циљем перспективног наставка рада рудника у ФБиХ, саопштено је из Владе ФБиХ.

У саопштењу се наводи да ће федерално Министарство енергије, рударства индустрије уложити све напоре како би то било и остварено.

Састанку су присуствовали предсједник Самосталног синдиката радника рудника ФБиХ Синан Хусић и представници Синдиката, те генерални директор “Електропривреда БиХ” у Сарајеву Адмир Анделија.

Рудари свих погона Рудника угља “Крека” из Тузле ступили су 26. марта у генерални штрајк, јер им није исплаћена плата у складу са колективним уговором, а тражили су и више улагања у обнављање застарјеле опреме, те да се обустави најављено отпуштање радника из производње. Штрајк је прекинут тог дана након што је Управа “Елекропривреде БиХ” испунила све њихове захтјеве.